|
Gyvūnų teisės gyvunuteises.lt diskusijos
|
| Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
| Autorius |
Pranešimas |
elwis

Prisijungė: 2007 01 29 Pranešimai: 927 Miestas: Bolzano
|
Parašytas: 2007-02-05 13:58 Rašyti temą: |
|
|
| Andrius rašo: | | Medziotojas rašo: |
pasirodo tik kartais esi gyvunu "myletojas" |
Gyvūnai, kurie naudojami kaip žudymo priemonė kitiems gyvūnams žudyti yra tokie pat smerktini ginklai, kaip ir jūsų dvivamzdžiai. Specialiai medžioklei išvestas šunų veisles pirmiausia ištremčiau į taigą, kad vilkams būtų ką ėsti.  |
nu keista is taves tai girdeti. suo kaltas uz tai, kad ji specialiai isvede zmogus. Nemanai, kad cia perlenkei lazda? Siaip tai yra labai klaidinga smerkti belekoki ginkla, nes pats ginklas nezudo. Smerkti reiketu ta kuris ginklu naudojasi. Vienam filme buvo geras pasakymas: "Guns don't kill people, people kill people". _________________ valgyciau ir vinis, tik kad viniu galvutes sunkiai virskinasi  |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Andrius

Prisijungė: 2006 05 29 Pranešimai: 601 Miestas: Kaimas
|
Parašytas: 2007-02-06 03:31 Rašyti temą: |
|
|
Na, čia buvo tik sarkastiškas pasišaipymas iš pačių medžiotojų požiūrio. Ir štai dėl ko. Visi šunys priklauso tai pačiai rūšiai Canis familiaris. Visi vilkai irgi priklauso vienai rūšiai - Canis lupus. Kai medžiotojai kalba, kad vilkų skaičių reikia reguliuoti, nes dalis jų pjauna naminius gyvulius, aš, jiems pritardamas, irgi sakau, kad reikia reguliuoti šunų skaičių, kurie taip pat puola naminius gyvulius. Medžiotojai neišskiria tų vilkų, kurie yra kalčiausi dėl to, tad kodėl aš turiu išskirti medžiotojų šunis??? Medžiotojų samprata "reguliavimas" yra nukreipta ne prieš individus, o prieš visą rūšį. Lygiai taip pat ir aš galėčiau pareguliuoti šunų populiaciją, t.y. šaudydamas į pirmą pasitaikiusį, kaip šaudo medžiotojai. Medžiotojai neieško realaus kaltininko, kuris papjovė avį, tad kodėl aš turiu ieškoti realaus kaltininko tarp šunų?? Taigi, vadovaudamasis medžiotojų logika, šunų daromos žalos problemą spręsčiau elementariai mažindamas jų skaičių. Ir pradėčiau nuo Daivos takso! Kadangi jis irgi priklauso tai nelemtai rūšiai, kuri daro žalą, ir kurios populiaciją reikia "REGULIUOTI"!
Gal ir per žiauriai čia aš. Bet noriu, kad pajustumėte, kokia neteisybė yra toji medžioklė, kai tarp rūšių anatominis skirtumas minimalus, o požiūrio į juos skirtumas - maksimalus. Medžioklė yra nepelnyta mirties bausmė. Prisimenat istorijas, kaip okupantai keršydavo karo metais? Jei vienas jų žudavo kuriame nors kaime - tai iššaudydavo visą kaimą. Tai ir čia tas pats. Nelyginu žmonių su vilkais. Šį kartą aš lyginu dvi be galo panašias rūšis - vikus ir šunis. Ar kas nors elgiasi su šunimis taip, kaip elgiamasi su vilkais ar kitais "kenkėjais"? Tad kasgi yra ta medžioklė ir tas "reguliavimas"? GENOCIDAS! Ir vilkų atžvilgiu - ypač. Nes sumažėjus populiacijai tiek, kad prasideda kraujomaiša ir hybridizacija su šunimis, įvyksta genų erozija, t.y. visiškai, negrįžtamai sunaikinamas unikalus genomas, kuris egzistavo tik čia, Lietuvoje. Kuris mums svarbus yra toks, koks buvo. Ir jeigu atsitiks taip, kad vilkus kada nors (neduok dieve) reiks reintrodukuoti, tai jau bus ne mūsų vilkai ir niekas negali prognozuoti, koks bus jų santykis su jiems visiškai svetima aplinka, ar jie sugebės išlikti ir prisitaikyti, o gal atvirkščiai - taps nevaldomi, kels dar daugiau rūpesčių, nei tie, kuriuos išnaikinom. |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Marius
Prisijungė: 2006 09 08 Pranešimai: 74
|
Parašytas: 2007-02-06 12:44 Rašyti temą: |
|
|
| Andriau, kur tu radai info, kad vilkų skaičių reikia reguliuoti, nes jie pjauna naminius gyvulius (prašau nurodyk šaltinį). Sutinku su tavo sarkazmu, bet su išlyga reikia naikinti valkataujančius šunis, tada ir ūkininkams ir vilkams bus ramiau gyventi. |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
ieva

Prisijungė: 2006 03 29 Pranešimai: 1821
|
Parašytas: 2007-02-06 13:04 Rašyti temą: |
|
|
| Marius rašo: | | Andriau, kur tu radai info, kad vilkų skaičių reikia reguliuoti, nes jie pjauna naminius gyvulius (prašau nurodyk šaltinį) |
Hmmm... na, esu tikra, kad Andrius tau pateiks konkretesnius faktus, bet šiaip aš pati savo ausimis girdėjau kaip dėdės iš AM bei Ekologijos instituto šnekėjo apie tai, kad "kaimuose vilkų žmonės nekenčia nes šie pjauna jų gyvulius". Ir esą išvis, kam tų vilkų reikia, "Norvegijoje yra 15 ir užtenka". Tikrai buvo šnekama apie tai, kad vilkai daro žalą ūkininkams. Tokios kalbos buvo rėžtos Šiauliuose, tarptautinėje konferencijoje, skirtoje stambiųjų plėšrūnų apsaugai, 2006 m., jei neklystu, birželio mėnesį. |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Marius
|
Parašytas: 2007-02-06 14:56 Rašyti temą: |
|
|
Gal kas ir šnekėjo, bet tik ne medžiotojai  |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Andrius

Prisijungė: 2006 05 29 Pranešimai: 601 Miestas: Kaimas
|
Parašytas: 2007-02-06 15:20 Rašyti temą: |
|
|
| Mariau, kai viena iš vilkų apsaugos aktyvisčių Gintarė hunter.lt puslapyje pakvietė jus į debatus tema "Ar reikia Lietuvoje reguliuoti vilkų skaičių?", daugelis medžiotojų pasisakė, kad reikia. |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Marius
|
Parašytas: 2007-02-06 16:05 Rašyti temą: |
|
|
| Andrius rašo: | | Mariau, kai viena iš vilkų apsaugos aktyvisčių Gintarė hunter.lt puslapyje pakvietė jus į debatus tema "Ar reikia Lietuvoje reguliuoti vilkų skaičių?", daugelis medžiotojų pasisakė, kad reikia. |
deja šiame forume nesilankau- kai kurių to forumo lankytojų pasaulėžiūra švelniai tariant nesutampa su manaja Nors asmeniškai aš manau, kad vilkų skaičių esant tam tikroms išskirtinėms sąlygoms reikia reguliuoti, bet tik Lietuvoje, Lietuvoje reik manyt to niekada ir nereikės daryt  |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|